Hoopers: sportief denkwerk voor baas en hond

logohoopersgoedformaat

        HOOPERS IS EEN NIEUWE UITDAGENDE HONDENSPORT        

 
Hoopers
is een sport met lage fysieke en hoge mentale eisen: het is in feite top-denksport. De oorsprong ligt bij de Behendigheid maar de aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor de hond. Zo hoeft de hond niet meer te springen en te klimmen: het parcours bestaat uit grondwerk: de zogenaamde Hoopers (poortjes), tonnen, gates (hekjes) en tunnels:


                         Een Hooper                                                          

 
                          Een ton                                    

HoopersgatesgoedformaatYES
                                                         Een gate                                                                 

Hooperstunnelgoedformaat2
                             Een korte Hoopers tunnel                                 

Uiteindelijk is het doel dat de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de geleider, die daarbij vrijwel op 1 plek blijft staan en dus niet mee hoeft te rennen en zelfs niet veel mee hoeft te lopen.

Hoopers kan ook worden gebruikt om jonge honden voor te bereiden op behendigheid en het is tevens een prachtige sport voor honden en geleiders die door bijvoorbeeld ouderdom of blessures niet meer kunnen deelnemen aan behendigheid. De minimale lichamelijke belasting bij Hoopers maakt het een sport voor honden en geleiders in alle leeftijden.

HELAAS, OP DIT MOMENT KUNNEN WIJ GEEN HOOPERS CURSUS AANBIEDEN.

Details:
- Beginnerscursus: bestaat uit 10 lessen van een uur en kost €70,-.
- Gevorderdencursus: deze cursus wordt gegeven op de dinsdagavond van 20:30 uur tot 21:30 uur en op de donderdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur.
  Dit betreft een jaarcursus en de kosten zijn €125,- per jaar.
  Deze cursus is een instroomcursus waaraan je op ieder gewenst moment in het jaar kunt beginnen, mits er ruimte is in een van de cursussen.
 
Per trainer proberen we niet meer dan 4 mensen in een groep te plaatsen: een ieder krijgt individueel aanwijzingen en er is maar 1 hond tegelijk los op het veld.

De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo is €25,- per vol kalenderjaar.

De trainer is ...

Hier een filmpje van trainer Henriëtte met haar hond Kitt in een Hoopers parcours:HSV Almelo werkt met een wachtlijst.

Wanneer er weer een nieuwe groep opgestart kan worden, hangt af van of er genoeg mensen op de wachtlijst staan en wanneer er weer een trainer beschikbaar is.