Puppycursus (3 - 9 mnd)

De Puppycursus is voor pups in de leeftijd van 3 tot 9 maanden. De eigenaren leren hun hondjes in 10 weken de eerste beginselen van gehoorzaamheid. Inderdaad, je leest het goed: het is voornamelijk het mens, het baasje, dat getraind gaat worden om samen met zijn hond een team te vormen.

In de Puppycursus staat het sociale gedrag van de pup centraal. Onze trainers helpen de eigenaren met alle voorkomende uitdagingen want de cursus gaat niet alleen maar om het spreekwoordelijke ‘zit-af-blijf’. Wat doe ik als mijn hondje tegen mensen op springt? Wat doe ik als mijn hondje aan de riem trekt? Wat doe ik als mijn hondje niet komt wanneer ik hem roep? Het zijn maar een paar voorbeelden van uitdagingen waar hondenbezitters tegenaan lopen en waar onze trainers hulp bij kunnen bieden.

Hoe laat ik mijn hond naar mij luisteren? De sleutel is aandacht voor de baas, dat is makkelijker gezegd dan gedaan met de drukke wereld om ons heen. Het helpt om uit te vinden wat je hondje het aller-, allerleukst vindt: zijn favoriete bal, zijn allerlekkerste beloningsnoepjes, zijn favoriete trektouw? Als je je hond weet te motiveren, dan zal hij heel graag voor je werken om die ultieme beloning te krijgen. En onthoud goed: wat wordt beloond, wordt herhaald!

golden retriever puppy 2706681 960 720goedformaat

Spelen

Spelen met de hond blijft heel belangrijk. Het spel is onmisbaar om met een ‘dure’ term een goede ‘baas-hond-binding’ op te bouwen: de hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn. Zijn baas moet hij kunnen vertrouwen zodat hij zich door hem kan laten leiden: alleen op die manier zal je hond graag naar jou luisteren en je gehoorzamen. Neem daarom altijd zijn favoriete beloningssnoepjes maar ook zeker zijn favoriete speeltje mee. Beloning is een erg belangijk onderdeel in het leerproces van je hond, ga bij jezelf na: ga jij aan het werk als je je salaris niet hebt ontvangen...?


Oefeningen

In de Puppycursus worden al oefeningen uitgevoerd zoals de oefening ‘wandelen zonder trekken’. Verder komen o.a. de oefeningen ’komen’, ‘zitten’, ‘liggen’ en ‘blijven’ aan bod, bij deze laatste oefening, wordt de pups aangeleerd om een korte tijd op een bepaalde plaats te blijven, zittend en liggend. Naast deze standaard gehoorzaamheidsoefeningen wordt er door de trainers vaak een aantal leuke actieve andere oefeningen bedacht in de vorm van bijv. zoekspelletjes, de pup aanleren door een tunnel te gaan of een laag hoogtesprongetje te nemen etc.

Pups hebben een korte aandachtsboog, dus de oefeningen zijn kort en zo simpel mogelijk en er wordt veel tussendoor aangelijnd gespeeld met de baas om het allemaal zo leuk mogelijk te houden.

Kosten

De Puppycursus bestaat uit 10 lessen van drie kwartier en kost € 45,-.
De eerste les in een theorieles zonder hond, daarna volgen er 9 praktijklessen.
De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo bedraagt  € 25,- per jaar en deze betaal je ook wanneer je begint met een cursus bij HSV Almelo.


Wanneer

De Puppycursus kan worden gegeven op maandag t/m donderdagavond om 19:15/19:30 uur en om 20:30 uur.
Op welke avond de cursus wordt gegeven, hangt af van welke trainer vrij is en op welke avond deze les kan geven. HSV Almelo werkt met een wachtlijst, wanneer er weer voldoende mensen op de wachtlijst staan en er is een trainer beschikbaar, dan wordt er weer een cursus opgestart.